Scherpe Instrumenten
In de jaren ’80 waren tandartspraktijken voornamelijk solopraktijken. Als tandarts hielp je je patiënten en in de weekenden deed je administratie, facturatie en sleep je je eigen instrumenten. De assistente maakte aan het eind van de dag de praktijk schoon.
In de 90’er jaren deed de computer langzaam zijn intrede. Mondhygiënistes begonnen in grotere getale van de opleidingen te komen. Het schoonhouden van de praktijken werd steeds meer uitbesteed en ook factoring begon voorzichtig zijn intrede te doen. Het slijpen werd door de mondhygiënisten en assistentes gedaan.
Inmiddels zitten we nu in de 20’er jaren. Wie slijpt er nu? Is het nu niet een logische stap om in de steeds efficiëntere praktijkvoeringen het slijpen uit te besteden?
Slijpen is iets wat in principe iedereen kan leren, er zijn echter maar weinigen die het leuk vinden, discipline hebben om het structureel te doen en er zo routine in opbouwen.
65.000 instrumenten per jaar
Scherp Instrument slijpt inmiddels zo’n 65.000 instrumenten per jaar. De slijpwerkzaamheden worden op locatie uitgevoerd in onze slijpbus. Op deze wijze kan soepel ingespeeld worden op de behoefte van de praktijk. Instrumenten kunnen los of in hun cassettes aangeleverd worden. Een instrument kan even snel tussendoor geslepen worden. Ook is het mogelijk om het slijpwerk een uurtje voor de praktijkopening aan te laten vangen zodat uw team meteen met scherpe instrumenten de ochtend kan beginnen.
De frequentie van het slijpen? Dat verschilt sterk, het hangt samen met de gebruiksfrequentie, het soort instrument en de staat van onderhoud waar de behandelaar zich nog prettig bij voelt.